Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008

The Clock Watchers (1994,GF 201)


Οι Clock Watchers μας έρχονται από το Όρεγκον του Καναδά. Πρόκειται για μια πολύ καλή garage κυκλοφορία της Gear Fab του 1994... Περιέχει αρκετά καλές συνθέσεις που σου φέρνουν στο μυαλό groups του 60. Eίναι ένα group της αναβίωσης του garage με στοιχεία pop,ψυχεδέλειας αλλά και δυνατά (όπου χρειάζεται) κιθαριστικά θέματα τα οποία σε συνδυασμό με τη φάρφισα,βγάζουν τη γνωστή garage/pop ατμόσφαιρα του 60. Σε κάποια σημεία,τα πλήκτρα θυμίζουν αρκετά τους Vietnam Veterans...
Όσον αφορά την παραγωγή,όλα τα όργανα αποδίδονται αρκετά άμεσα με χαρακτηριστικότερο όλων τα τύμπανα.. Γενικά όταν ακούς τον δίσκο τους,σου δίνουν την αίσθηση ότι παίζουν στο διπλανό δωμάτιο.. Όπως σε κάθε garage μπάντα που σέβεται τον ευατό της έτσι και στους Clock Watchers δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι στίχοι που αναφέρονται στο άλλο φύλλο... :)

I used to want to love you.. I used to call your name..
But now you're gone.. I'll have to carry on..
And I.. I won't cry.. No tears for you!

Πολύ καλό album πραγματικά που ακούγεται ολόκληρο! Απ' όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω είναι το μοναδικό τους.. Τουλάχιστον εμείς όσο ψάξαμε δεν βρήκαμε άλλη κυκλοφορία τους.

Υ.Γ : Ευχαριστούμε τον Billy που ψηφιοποίησε το βινύλιό τους σε cd.


by L.A

1 σχόλιο:

  1. Χαίρομαι που κάποιος έχει στη κατοχή του αυτό το LP και το έχει εκτιμήσει ανάλογα! Ψυχή του συγκροτήματος είναι ο Ron Kleim (The Surf Trio, Marble Orchard κλπ.). Check them... Δυστυχώς μόνο αυτό το album κυκλοφόρησε κάτω απ' το όνομα The Clock Watchers!!!! COOOOOL STUFF!!! (SPIROS - RUMBLE SKUNK fanzine).

    ΑπάντησηΔιαγραφή